Gombasaláta - majonézzel
2008.09.08. 09:43
Hozzávalók: 30 dkg gomba, 2 evőkanál olaj, kis csomó zöldpetrezselyem, só, bors, 10 dkg majonéz, 1 dl tejszín, 1 egész citrom leve, zöld salátalevelek tál béleléshez, 2 db főtt tojás.
Elkészítése:
A gombát megtisztítjuk, jól megmossuk és vékony szeletekre vágjuk. Az olajat felhevítjük és a zöldpetrezselymet finomra vágva a gombát megpirítjuk benne. Megsózzuk, borsozzuk és a tűzről levéve teljesen kihűtjük.
Közben porcelán, vagy zománcozott keverőtálban a majonézt a tejszínnel habverővel összekeverjük, belecsavarjuk a citrom megszűrt levét, hozzákeverjük a kihűlt gombát. Utánaízesítjük és jól elkeverve, zöld salátalevelekkel bélelt üveg, vagy porcelán salátástálba téve hűtőszekrénybe tesszük egy fél órával tálalás előtt. Tetejét finomra reszelt főtt tojással diszíthetjük.
|