Vitaprikos gombasaláta
2008.09.08. 09:49
Hozzávalók:
50 dkg gomba, 2 evőkanál olaj, 3 dkg hagyma, késhegynyi pirospaprika, 1 babérlevél, 2 evőkanál víz, 1 evőkanál vitaprik (pritamin), 1 kávéskanál paradicsompürékonzerv, só, bors, késhegy kakukkfű, 1/2 dl fehér bor, zöld salátalevelek béleléshez.
Elkészítése:
A gombát megtisztítjuk, jól megmossuk és nagyobb cikkekre vágjuk. Az olajban megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, beletesszük a paprikát, a babérlevelet és jól elkeverve a vízzel felengedjük ls lepirítjuk. Ekkor beletesszük a gombát és a vitaprikot, egy kávéskanál paradicsompürékonzervet. Megsózzuk, borsozzuk, késhegy kakukkfüvet szórunk bele, egy fél citrom levét megszűrve és a fehér bort reá öntjük. Fedővel betakarva 8-10 percig együtt pároljuk, néha megkeverjük. Tűzről levéve teljesen kihűtjük és zöld salátalevelekkel díszített üveg, vagy porcelán tálon fél órára hűtőszekrénybe tesszük tálalás előtt.
|