Tejfölös gombasaláta
2008.09.08. 16:49
Hozzávalók:
40 dkg gomba, só, 1 citrom leve, 7 dkg majonéz, 1/2 dl tejszín, bors, 1 kis csomó metélőhagyma, 1 kis csomó petrezselyemzöldje, 1 kávéskanál mustár, 3 db főtt, kemény tojás, zöldsaláta levelek béleléshez.
Elkészítése:
A gombát megtisztítjuk, jól megmossuk és cikkekre vágva gyengén sózott, citromlével ízesített vízben 4-5 percig főzzük. Lehűtve szitán leszűrjük, jól lecsepegtetjük. Ezután a majonézt keverőtálba tesszük, belekeverjük a tejszínt és az egész citrom megszűrt levét. Megsózzuk, borsozzuk, beleteszünk egy kis csomó finomra vágott metélőhagymát és zöldpetrezselymet, egy kávéskanál mustárt és az egészet habverővel simára keverjük.
Beletesszük a gombát és a 3 db, jól lehűtött és kisebb cikkekre vágott kemény tojást. Vigyázva összekeverjük műanyag salátakanállal, villával, egy fél órára hűtőszekrénybe tesszük tálalás előtt. Zöldsalátalevelekkel bélelt üveg, vagy porcelán salátástálban tálaljuk.
|