Gombasaláta görögösen
2008.09.08. 17:05
Hozzávalók:
50 dkg gomba, 1/2 dl olaj, kis fej hagyma, 1 cikk fokhagyma, kis darab babérlevél, 2 evőkanál paradicsompüré-konzerv, 1 dl fehér bor, 1 cs. zöldpetrezselyem, késhegynyi kakukkfű, 1/2 citrom leve, kevés citromhéj, só, bors.
Elkészítése:
A gombát megtisztítjuk, jól megmossuk és nagyobb darabokra vágjuk. Most az olajban a finomra vágott hagymát megpirítjuk. Beletesszük a szétzúzott és finomra vágott fokhagymát a babérlevéllel, a két evőkanál paradicsompüré-konzervvel. Egy kissé együtt pirítjuk tovább, majd a fehér borral felengedjük és fedő alatt lassú tüzön néhány percig pároljuk. Ekkor beletesszük a gombát, megszórjuk finomra vágott zöldpetrezselyemmel, egy késhegynyi kakukkfűvel, beletesszük a fél citrom megszűrt levét és egy kis darabka citromhéjat is. Megsózzuk, borsozzuk és fedő alatt mérsékelt tüzön időnként megkeverve 12-15 percig pároljuk. A tűzről levéve teljesen kihűtjük, majd üveg, vagy porcelán salátástálban tálalás előtt hűtőszekrényben továbbhűtjük.
|