Gombasaláta fehér borral
2008.09.08. 18:19
Hozzávalók: 50 dkg gomba, 1 evőkanál olaj, csipetnyi hagyma, 1/2 csomó zöldpetrezselyem, 1,5 dl fehér bor, 7 dkg majonéz, 1 kávéskanál mustár, 1/2 citrom leve, 1 kis csomó metélőhagyma, zöld salátalevelek béleléshez.
Elkészítése:
A gombát megtisztítjuk, jól megmossuk és nagyobb darabokra aprítva olajon egy csipetnyi apróra vágott hagymával megpirítunk. Megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel, másfél dl fehér borral felengedve fedő alatt addig pároljuk, míg a nedvtartalom elpárolog belőle és sisteregni kezd.
Ekkor levesszük a tűzről és teljesen kihűtjük. Közben a majonézt keverőtálba tesszük, beletesszük a mustárt és a fél citrom megszűrt levét, majd habverővel simára keverjük. Beletesszük a gombát, utánazízesítjük, megszórjuk a finomra vágott metélőhagymával és zöld salátalevéllel kibélelt salátástálba téve egy fél órára hűtőszekrénybe tesszük tálalás előtt.
|