Flamand saláta
2008.09.08. 18:26
Hozzávalók: 40 dkg vöröskáposzta, 15 dkg zeller, 1 dl ecet, 1/2 dl víz, 2 db borízű alma, citrom kenéshez, 1,5 dl tejföl, 1/2 csomó metélőhagyma.
Elkészítése:
A vöröskáposztát megtisztítjuk, jól megmossuk és a lehető legvékonyabb metéltre vágjuk össze, vagy legyaluljuk. Megsózzuk, összekeverjük, 4 órán keresztül állni hagyjuk, majd a sóból kicsavarva keverőtálba tesszük.
A zellert megtisztítjuk, jól megmossuk és ugyancsak hajszál vékony csíkokra vágva belekeverjük a vöröskáposztába. Megsózzuk, borsozzuk, ezután az ecetet fél dl vízzel felforraljuk és forrón ráöntjük a salátára. Fedővel befedjük és úgy hagyjuk teljesen kihűlni.
Ekkor jól összekeverjük, ha kell, utánaízesítjük és egy órára hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt 2 db borízű almát meghámozunk, megját és magházát kivágjuk, az almát citromlével bedörzsölve szintén vékony csíkokra vágjuk és óvatosan belekeverjük a salátába, hogy ne törjön össze.
Üveg, vagy porcelán salátástálban tálaljuk, tetejét meglocsoljuk másfél dl nem savanyú tejföllel és megszórjuk a finomra vágott metélőhagymával.
|