Majonézes zellersaláta
2008.09.08. 18:35
Hozzávalók:
1/2 kg zeller, 8 dkg majonéz, 1/2 dl tejszín, só, bors, 1/2 citrom leve, zöldsaláta levelek béleléshez.
Elkészítése:
A zellert megtisztítjuk, jól megmossuk és kisebb szeletekre vágjuk össze. Gyengén sózott vízben puhára főzzük, saját főzőlevében hagyjuk kihűlni. Leszűrjük és jól lecsepegtetjük.
Közben a majonézt keverőtálba tesszük, hozzátesszük a tejszínt, vagy édes tejfölt, megsózzuk, borsozzuk és habverővel simára keverjük. Műanyag salátakanállal, vagy villával óvatosan hozzákeverjük a zellert és egy fél órára hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt közvetlenül beleszűrjük a fél citrom levét, ha kell utánaízesítjük és összekeverve, zöldsalátalevéllel kibélelt üveg, vagy porcelán salátástálban adjuk asztalra.
|