Fűszeres zellersaláta
2008.09.08. 18:40
Hozzávalók: 1/2 kg zeller, 2 evőkanál finom étolaj, 1 evőkanál ecet, 1 evőkanál hideg víz, kis csomó metélőhagyma, 1 dkg ecetes uborka, kis csomó zöldpetrezselyem, só, bors, 1 kávéskanál mustár.
Elkészítése:
A zellert megtisztítjuk, megmossuk és kisebb szeletkékre vágva ugyanúgy megfőzzük, mint a majonézes zellersalátánál. Lehűtjük, leszűrjük és jól lecsepegtetjük. Közben egy keverőtálban az olajat, ecetet és a vizet habverővel simára keverjük. Vágódeszkán a metlőhgymát, ecetes uborkát és zöldpetrezselymet együtt finomra összevágjuk, ezt is hozzátesszük a salátaecethez. Végül egy kávéskanál mustárt teszünk hozzá, ezzel is simára keverjük, majd hozzátéve a zellert, műanyag keverőkanállal, villával óvatosan összekeverjük. Előzőleg megsózva, borsozva egy fél órára hűtőszekrénybe tesszük tálalás előtt.
|