Zellersaláta almával
2008.09.09. 09:40
Hozzávalók:
30 dkg zeller, 2 db szép nagy borízű alma, 7 dkg majonéz, 1/2 dl tejszín, só, bors, egy csipetnyi porcukor, 1/2 csomó zöldpetrezselyem, 1/2 citrom leve, salátástál béleléséhez pár db salátalevél.
Elkészítése:
A zellert megtisztítjuk, jól megmossuk és vékony metéltre vágva gyengén sózott, ízesített vízben puhára főzzük. Ha kihűlt, leszűrjük és lecsepegtetjük, majd keverőtálba tesszük.
Most az almákat meghámozzuk, magját, magházát eltávolítjuk és az almát citromlével bedörzsöljük. Ugyanúgy vékony metéltre vágjuk, mint a zellert, s hozzátesszük ehhez.
Ezután beletesszük a majonézt és a tejszínt, megsózzuk, gyengén megborsozzuk, egy csipetnyi porcukrot is tehetünk bele, megszórjuk a finomra vágott zöldpetrezselyemmel és óvatosan összekeverjük, hogy ne törjön össze.
Tálalás előtt egy fél órára hűtőszekrénybe tesszük. Közvetlen tálalás előtt hozzáadjuk a fél citrom levét megszűrve, ezzel is összekeverjük és zöldsalátával kirakott üveg, vagy porcelán salátástálon tálalva adjuk az aszalra.
Megjegyzés:
A zellersalátához ne főzzük meg túlságosan a zellert, keverésnél szétmállik a salátában. Inkább egy kissé ropogós maradjon.
|