Nyári saláta
2008.09.09. 09:47
Hozzávalók:
13 dkg fehér kelvirág, 15 dkg gyenge zöldbab - a haragoszöld francia zöldbab -, 25 dkg kemény friss paradicsom, 2 db keményre főtt tojás, 1 kis csomó zöldpetrezselyem, 1 kis csomó metélőhagyma, 2 dkg hagyma, 3 evőkanál citromlé, 1 kanál finom étolaj, só, bors, 1 kávéskanál mustár, 1 fej saláta.
Elkészítése:
Az apró rózsákra szedett kelvirágot gyengén sózott vízben majdnem puhára főzzük, leszűrjük és jól lecsurgatjuk. Ugyanígy megfőzzük és lehűtjük a zöldbabot.
Közben cikkekre vágjuk a kemény húsú friss paradicsomokat, a keményre főtt tojásokat felszeleteljük. Most a zöldpetrezselymet a kis csomó metélőhagymával és a hagymával vágódeszkán együtt finomra vágjuk. Keverőtálba szűrjük a citromlevet, beletesszük az olajat, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a hagymát, petrezselymet, egy kávéskanál mustárt. Az egészet habverővel simára keverjük. Hozzátéve a megfőtt zöldségeket és paradicsomot, a főtt tojást, óvatosan összekeverjük és egy fél órára hűtőszekrénybe tesszük. Ízlés szerint egy fej salátát is keverhetünk bele kisebb levélkékre szaggatva.
|