Francia céklasaláta
2008.09.09. 09:51
Hozzávalók: 1/2 kg cékla, 1 egész citrom megszűrt leve, 1 kis csomó zöldpetrezselyem, 1 kis csomó metélőhagyma, só, bors, csipetnyi mustár.
Elkészítése:
A céklát jól megmossuk és középmeleg sütőbe téve puhára sütjük. A sütési idő kisebb céklánál egy óra, nagyobbnál másfél óra. Sütőből kivéve a szokásos módon meghámozzuk, teljesen kihűtjük. Közben az olajat keverőtálba tesszük, a citrom levet hozzászűrjük, beletesszük a finomra vágott zöldpetrezselymet a metélőhagymával együtt. Megsózzuk, borsozzuk, egy csipetnyi mustárt is teszünk bele és habverővel simára keverjük. A céklát kisebb hasábokra vágva keverjük hozzá, hogy össze ne törjön, utánaízesítjük és egy órára hűtőszekrénybe tesszük tálalás előtt.
|