Saláták : Káposztasaláta savanyított káposztából |
Káposztasaláta savanyított káposztából
2008.09.09. 10:12
Hozzávalók: 40 dkg savanyított (hordós) káposzta, 1/2 dl jó étolaj, 1 dl káposztalé, kevés törött bors, pirospaprika, néhány szem köménymag, 1 kis fej hagyma.
Hozzávalók:
A savanyított káposztát megkóstoljuk. Ha túl savanyú, hiddeg vízben jól kiöblítve kicsavarjuk és keverőtálba tesszük. Ráöntjük az olajat, a káposztalevet, megszórjuk törött borssal, pirospaprikával, köménymaggal. Végül a szeletekre vágott hagymát tesszük hozzá. Jól összekeverjük és üveg, vagy porcelán salátástálba téve egy órára hűtőszekrénybe tesszük tálalás előtt.
|