Vitamindús zöldségsaláta
2008.09.10. 14:38
Hozzávalók:
10 dkg gyenge karalábé, 10 dkg zeller, 20 dkg sárgarépa, 20 dkg friss paradicsom, 20 dkg zöldpaprika, pár salátalevél béleléshez, 1/2 dl tejföl, 1 tojássárgája, 1 kávéskanál paradicsompüré-konzerv, 1/2 citrom megszűrt leve, 1 kis csomó metélőhagyma, 1 kis csomó zöldpetrezselyem, só, bors.
Elkészítése:
A gyenge karalábét, zellert, sárgarépát megtisztítjuk, jól megmossuk és külön-külön finom tormareszelőn lereszeljük. A friss paradicsomot és a zöldpaprikát megtisztítjuk, tiszára megmossuk és külön-külön felszeleteljük vékony szeletekre.
Most egy megfelelő nagyságú lapos üveget, vagy porcelán tálat szép salátalevelekkel beborítunk, erre íz- és színváltozatosan helyezzük a lereszelt, illetve felszeletelt zöldségféléket.
Most a nem túl savanyú tejfölt habverővel a tojássárgájával felverjük, beletesszük a paradicsompüré-konzervet és a fél citrom levét, z összevágott metélőhagymát és zöldpetrezselymet, megsózzuk, borsozzuk és ezzel a tejfölös salátaöntettel leöntjük a salátákat. Egy fél órára hűtőszekrénybe tesszük tálalás előtt.
|