Ízes zellersaláta
2008.09.10. 14:43
Hozzávalók:
30 dkg zeller, 1 csomó zöldpetrezselyem, 1 csomó metélőhagyma, 1 ecetes uborka, 4-5 szem kapribogyó, 2-3 szál tárkonylevél, 1-2 szál kakukkfű, 5 dkg majonéz, 1 mokkáskanál mustár, 1/2 dl tejszín, 1 citrom megszűrt leve.
Elkészítése:
A zellert megtisztítjuk, jól megmossuk és vékony metéltre vágjuk össze úgy, mint a levestésztát szokás. Most egy a zöldpetrezselymet és a metélőhagymát, az ecetes uborkákat, a kapribogyót, a tárkonyleveleket, a kakukkfüveket együtt finomra vágjuk.
Egy porcelán, vagy zománcozott keverőtálba tesszük a majonézt, mustárt, tejszínt. Habverővel simára keverjük, borsozzuk, sózzuk, hozzátesszük az összevágott zöldségeket, a zellert, fél citrom levét és nagyon összekeverve egy órára hűtőszekrényben helyezzük el.
|