Kevert nyers saláta
2008.09.10. 14:52
Hozzávalók:
15 dkg sárgarépa, 1 db zeller, 1 db petrezselyemgyökér, 15 dkg vöröskáposzta, só, bors, kevés zöldpetrezselyem, 1 mokkáskanál mustár, 1/2 citrom leve, 1/2 dl édes tejföl, csipetnyi metélőhagyma.
Elkészítése:
A sárgarépát, zellert, petrezselyemgyökeret megtisztítjuk, jól megmossuk, egy keverőtálba reszeljük.
A vöröskáposztát hajszálvékonyra vágjuk össze, sóval összekeverve fél óráig állni hagyjuk, majd a sóból kicsavvarjuk. Hozzátesszük a lereszelt zöldségekhez. Megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk zöldpetrezselyemmel, hozzátesszük a csípős mustárt, fél citrom megszűrt levét és a tejfölt. Jól összekeverjük és egy órára hűtőszekrénybe tesszük tálalás előtt. Megszórjuk egy csipetnyi finomra vágott metélőhagymával és úgy adjuk asztalra.
|