Saláták : Paradicsom ivólé házilag elkészítve |
Paradicsom ivólé házilag elkészítve
2008.09.10. 15:00
Hozzávalók: 80 dkg érett, jó puha, friss paradicsom, só, bors, ízlés szerinti megszűrt citromlé, jégkockák.
Elkészítése:
A lédús paradicsomot tisztára mossuk, megtisztítjuk és feldarabolva paradicsomőrlő gépen (quodlibeten) ledaráljuk. Ezután tiszta organdi szűrőruhába téve átszűrjük és jól kicsavarjuk. Megsózzuk, borsozzuk és ízlés szerinti citromlével ízesítjük.
Hűtőszekrényban talpas poharakba elosztva jéghidegre hűtjük le és tálaláskor egy-egy jégkockát (amit hűtőszekrényben készítünk) teszünk bele. Higiénikus szívószállal tálaljuk. Nyáron, vagy melegben igen ízletes és tápláló és ízlés szerint leves helyett is feltálalható.
|