Paradicsomkoktél
2008.09.10. 15:05
Hozzávalók: 30 dkg érett friss paradicsom, 1 egész citrom megszűrt leve, 1 mokkáskanál mustár, 1 csepp porcukor, törött bors, csipetnyi só, jégkocka, karikára vágott citrom, 1/2 dl édes tejszín.
Elkészítése:
A friss paradicsomot az előző módon ledaráljuk és tiszta ruhán megszűrjük. A paradicsomot és minden hozzávalót előtte jól előhűtjük. Porcelán, vagy üveg keverőtálba tesszük. Egy egész citrom levét megszűrve, a mustárt, csipenyi porcukrot, törött borsot, csipetnyi sót teszünk bele és habverővel simára keverjük.
Most 4 db kockára vágva egyenletesen elosztjuk és 1/2 dl édes tejszínt keverve a koktélba elosztjuk a poharakban. 1-1 jégkockát téve bele, poharanként mindegyik tetejére 1 meghámozott citromot teszünk és jéghidegen adjuk asztalra.
|