Saláták : Főzeléklevek - Sárgarépa ivólé |
Főzeléklevek - Sárgarépa ivólé
2008.09.10. 15:09
Hozzávalók: 40 dkg sárgarépa, csipetnyi porcukor, citromlé, 1-1 jégkocka, finomra vágott kevés zöldpetrezselyem
Elkészítése:
A sárgarépát megtisztítjuk, jól megmossuk és finom tormareszelőn lereszeljük. Gyengén megsózzuk és 10 percig állni hagyjuk, majd tiszta szűrőruhába (organdiba) téve levét jól kicsurgatjuk. Egy kevés porcukorral, citromlével ízesítjük, jól elkeverve talpas poharakba tesszük, 1-1 jégkockát adva hozzá. Jól lehűtve adjuk asztalra. Tálaláskor megszórhatjuk egy kevéske finomra vágott zöldpetrezselyemmel.
|