Tojáslepény parajjal töltve
2008.09.12. 11:40
Hozzávalók: 30 dkg paraj, 8 db tojás, 2 dkg vaj, 3 dkg zsír, vagy olaj, 1/2 dl tejszín, só, törött bors, 1-2 dkg reszelt sajt.
Elkészítése:
A parajt megfőzzük, átpasszírozzuk és a vajban kissé megpárolva, melegen hagyjuk. A tojásokat egy tálkába felütjük, megsózzuk, hozzáadjuk a tejszínt, villával jól elkeverjük. Egy megfelelő nagyságú serpenyőben felhevítjük a zsírt, vagy olajat, s ha forró, beletesszük a tojást. Nyílt láng felett erős tüzön sütjük, közben megkeverjük a tojást villával és kissé rázogatjuk addig, míg a tojás sűrűsödni kezd benne. Ezután már nem keverjük, hanem a forró parajpürét a tojáslepény egyik oldalára tesszük, a másik oldalt pedig ráhajtjuk úgy, hogy az a parajt teljesen befedje. Ezután enyhébb tüzön kissé tovább sütjük azért, hogy szép színt kapjon, majd a tálalás pillanatában borítjuk ki egy előmelegített tálra, hogy az alsó megpirult fele legyen felül. Forrón adjuk asztalra, ízlés szerint 1-2 dkg reszelt sajtot szórhatunk a tetejére.
|