Főzeléklevek - Vegyes zöldséglé |
|
2008.09.10. 15:16 |
Hozzávalók: 15 dkb paraj, 15 dkg sóska, 1-1 kiscsomó metélőhagyma, zellerzöldje, zöldpetrezselyem, só, bors, kevés citromlé.
|
Főzeléklevek - Karalábé ivólé |
|
2008.09.10. 15:13 |
Hozzávalók: 40 dkg fiatal, zsenge karalábé, 1 csomó zöldpetrezselyem, ugyanolyan ízesítés, mint a sárgarépa lénél, ízlés szerint cukor helyett törött borsot teszünk bele.
|
Főzeléklevek - Sárgarépa ivólé |
|
2008.09.10. 15:09 |
Hozzávalók: 40 dkg sárgarépa, csipetnyi porcukor, citromlé, 1-1 jégkocka, finomra vágott kevés zöldpetrezselyem
|
Paradicsomkoktél |
|
2008.09.10. 15:05 |
Hozzávalók: 30 dkg érett friss paradicsom, 1 egész citrom megszűrt leve, 1 mokkáskanál mustár, 1 csepp porcukor, törött bors, csipetnyi só, jégkocka, karikára vágott citrom, 1/2 dl édes tejszín.
|
Paradicsom ivólé házilag elkészítve |
|
2008.09.10. 15:00 |
Hozzávalók: 80 dkg érett, jó puha, friss paradicsom, só, bors, ízlés szerinti megszűrt citromlé, jégkockák.
|
Sárgarépa almával |
|
2008.09.10. 14:55 |
Hozzávalók: 30 dkg sárgarépa, 2-3 db borízű alma, só, kevés cukor, esetleg méz, 1/2 citrom leve, kevés zöldpetrezselyem.
|
Kevert nyers saláta |
|
2008.09.10. 14:52 |
Hozzávalók:
15 dkg sárgarépa, 1 db zeller, 1 db petrezselyemgyökér, 15 dkg vöröskáposzta, só, bors, kevés zöldpetrezselyem, 1 mokkáskanál mustár, 1/2 citrom leve, 1/2 dl édes tejföl, csipetnyi metélőhagyma.
|
Zeller almával |
|
2008.09.10. 14:46 |
Hozzávalók: 25 dkg zeller, 2 db borízű alma, só, cukor, esetleg egy csipetnyi méz, 1/2 citrom leve, kevéske zöldpetrezselyem, zellerzöldje.
|
Ízes zellersaláta |
|
2008.09.10. 14:43 |
Hozzávalók:
30 dkg zeller, 1 csomó zöldpetrezselyem, 1 csomó metélőhagyma, 1 ecetes uborka, 4-5 szem kapribogyó, 2-3 szál tárkonylevél, 1-2 szál kakukkfű, 5 dkg majonéz, 1 mokkáskanál mustár, 1/2 dl tejszín, 1 citrom megszűrt leve.
|
Vitamindús zöldségsaláta |
|
2008.09.10. 14:38 |
Hozzávalók:
10 dkg gyenge karalábé, 10 dkg zeller, 20 dkg sárgarépa, 20 dkg friss paradicsom, 20 dkg zöldpaprika, pár salátalevél béleléshez, 1/2 dl tejföl, 1 tojássárgája, 1 kávéskanál paradicsompüré-konzerv, 1/2 citrom megszűrt leve, 1 kis csomó metélőhagyma, 1 kis csomó zöldpetrezselyem, só, bors.
|
|