Kovászos uborka |
|
2008.09.10. 14:16 |
Hozzávalók: 2 kg uborka, só, fokhagyma, friss kapor, kenyér.
|
Károlyi saláta |
|
2008.09.10. 14:04 |
Hozzávalók: 20 dkg burgonya, 10 dkg kovászos uborka, 10 dkg zöldpaprika, 20 dkg friss paradicsom, 1 db fejes saláa, 2 db főt, kemény tojás, só, tartármártás.
|
Franciasaláta |
|
2008.09.09. 10:52 |
Hozzávalók: 20 dkg vegyes zöldség, 10 dkg burgonya, 10 dkg zöldborsókonzerv, 10 dkg ecetes uborka, 10 dkg alma, só, mustár, majonéz, citromlé.
|
Madársaláta |
|
2008.09.09. 10:14 |
Hozzávalók:
30 dkg madársaláta, 1/2 dl olaj, 1 citrom megszűrt leve, só, bors, csipetnyi mustár.
|
Káposztasaláta savanyított káposztából |
|
2008.09.09. 10:12 |
Hozzávalók: 40 dkg savanyított (hordós) káposzta, 1/2 dl jó étolaj, 1 dl káposztalé, kevés törött bors, pirospaprika, néhány szem köménymag, 1 kis fej hagyma.
|
Törökparadicsom-saláta (Padlizsán) |
|
2008.09.09. 10:07 |
Hozzávalók: 3 db középnagyságú paradicsom, só, bors, 1/2 dl étolaj, 1/2 citrom leve (vagy egy evőkanál ecet), 1/2 csomó finomr vágott zöldpetrezselyem, vaj, szárazon pirított zsemleszeletek.
|
Céklasaláta almával |
|
2008.09.09. 09:59 |
Hozzávalók:
40 dkg cékla, 2 db borízű nagy alma, 1 kávéskanál ecet, 1 egész citrom megszűrt leve, 1 evőkanál víz, csipetnyi porcukor, só, bors.
|
Majonézes céklasaláta |
|
2008.09.09. 09:55 |
Hozzávalók: 1/2 kg cékla, 7 dkg majonéz, 3 dkg ajtókapaszta (szardellapaszta), 1 kis csomó metélőhagyma, 1 kávéskanál mustár, só, bors, 1 egész citrom leve.
|
Francia céklasaláta |
|
2008.09.09. 09:51 |
Hozzávalók: 1/2 kg cékla, 1 egész citrom megszűrt leve, 1 kis csomó zöldpetrezselyem, 1 kis csomó metélőhagyma, só, bors, csipetnyi mustár.
|
Nyári saláta |
|
2008.09.09. 09:47 |
Hozzávalók:
13 dkg fehér kelvirág, 15 dkg gyenge zöldbab - a haragoszöld francia zöldbab -, 25 dkg kemény friss paradicsom, 2 db keményre főtt tojás, 1 kis csomó zöldpetrezselyem, 1 kis csomó metélőhagyma, 2 dkg hagyma, 3 evőkanál citromlé, 1 kanál finom étolaj, só, bors, 1 kávéskanál mustár, 1 fej saláta.
|
|