Friss cseresznye lángolón |
|
2008.05.09. 19:52 |
Hozzávalók:
1 dl víz, 10 dkg kristálycukor, csipetnyi fahéj, 1 szem szegfűszeg, citromlé, 60 dkg cseresznye, 4 evőkanálnyi ribizlidzsem, 3-4 dkg gorombára vágott dió, 1/2 dl rum, vagy cseresznyepálinka, kevés vaj.
|
Hideg töltött alma |
|
2008.05.09. 18:59 |
Hozzávalók:
8 db szép, nagy alma, 1 citrom, 3 dl víz, 14 dkg kristálycukor, 1 db szegfűszeg, csipetnyi fahéj, 2 dl tej, csipenyi vanilia, 1/2 l kompótlé, 2 db tojás, 2 dkg liszt, 1/2 dl cointreau likör, 10 dkg porcukor, 8x1 kiskanálnyi ribizlidzsem, 3 dl tejszín, díszítéshez pár szem cseresznye, vagy meggy, szeletekre vágott mandula.
|
Tejszínhabos banánszeletek |
|
2008.05.09. 18:44 |
Hozzávalók:
4 db szép banán, 20 dkg málnadzsem, kis pohárka rum - kb. 1/1 dl -, 3-4 dkg mandula, 3 dl tejszín, 5 dkg porcukor, 1 szelet csokoládé, babapiskóta.
|
Töltött őszibarack eperrel |
|
2008.05.09. 18:39 |
Hozzávalók:
8 db szép nagy magvaváló őszibarack, kevés cukor, 30 dkg szép nagyszemű eper, porcukor a szórásához, 1/2 dl meggylikör, 3 dkg vágott mandula, 2 dl tejszín 5 dkg porcukorral.
|
Tejfeles meggy |
|
2008.05.09. 18:34 |
Hozzávalók:
80 dkg meggy, nagyszemű, ún. pándi meggy a legjobb ehhez. 2 dl friss tejfel, 15 dkg porcukor, gorombára vágott dió, ostya, vagy üres piskóta.
|
Sült alma |
|
2008.05.09. 18:29 |
Hozzávalók:
8 db középnagyságú alma, kevés vaj, 5-6 dkg mazsolaszőlő, fél dl rum, barakckdzsem 8x1 kávéskanálnyi, vaniliás porcukor.
|
Piskótával rakott gyümölcs - tejszínhabbal |
|
2008.05.09. 18:24 |
Hozzávalók:
1/2 kg málna, vagy eper, egy piskótalap, 1 dl cointreau likör, 10 dkg gyümölcslé átpasszírozva - eper, vagy málna -, fél l tejszínhat 10 dkg porcukorral, vágott mandula szóráshoz.
Készíthetjük vegyesen málnával és eperrel is.
|
Citrancs (grapefruit) és narancs - tejszínhabbal |
|
2008.05.09. 18:16 |
Hozzávalók:
4 db grapefruit, 4 db narancs, fél citrom szűrt leve, 12 dkg porcukor, 3 dl tejszín 5 dkg porcukorral felverve, reszelt narancshéj, vágott ostya a tetejére.
|
Mandulával töltött szilva csokoládéval |
|
2008.05.09. 18:11 |
Hozzávalók:
40 dkg szép nagyszemű aszalt szilva, vörös bor, 8 dkg cukor, 1 szem szegfűszeg, csipenyi fahéj, 1-1 db mandula minden szem szilvához, reszelt csokoládé.
|
Banán lángolón |
|
2008.05.09. 14:27 |
Hozzávalók:
4 db banán, kevés vaj, kevés porcukor, 1 db narancs szűrt leve, egy kis pohárka erős rum - több, mint fél dl -.
|
|