Vitaprikos gombasaláta |
|
2008.09.08. 09:49 |
Hozzávalók:
50 dkg gomba, 2 evőkanál olaj, 3 dkg hagyma, késhegynyi pirospaprika, 1 babérlevél, 2 evőkanál víz, 1 evőkanál vitaprik (pritamin), 1 kávéskanál paradicsompürékonzerv, só, bors, késhegy kakukkfű, 1/2 dl fehér bor, zöld salátalevelek béleléshez.
|
Gombasaláta - majonézzel |
|
2008.09.08. 09:43 |
Hozzávalók: 30 dkg gomba, 2 evőkanál olaj, kis csomó zöldpetrezselyem, só, bors, 10 dkg majonéz, 1 dl tejszín, 1 egész citrom leve, zöld salátalevelek tál béleléshez, 2 db főtt tojás.
|
Fűszeres gombasaláta |
|
2008.09.08. 09:38 |
Hozzávalók:
30 dkg gomba, 2 evőkanál olaj, 1 fej hagyma, 1 babérlevél, 1 kis csomó zöldpetrezselyem, 1 kis csomó metélőhagyma, 3 dkg ecetes uborka, 1 kávéskanál mustár, 1 egész citrom megszűrt leve, csipetnyi citrom héja, só, bors, salátalevelek béleléshez. Finomabban: 15-20 dkg friss paradicsom
|
Hagymás paprika- és zöldparadicsomsaláta |
|
2008.09.08. 09:20 |
Hozzávalók:
6 db szép ecetes paprika, 8 db kisebb, ecetben eltett zöldparadicsom, 10 dkg vöröshagyma, 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál ecet, só, bors, kevés mustár, finomra vágott zöldpetrezselyem, esetleg kovászos uborka.
|
Paradicsompaprika olajos hallal |
|
2008.09.08. 07:34 |
Hozzávalók: 60 dkg szép paradicsompaprika, 1 olajos halkonzerv, 1 evőkanál étolaj, 1 kávéskanál mustár, 1 egész citrom megszűrt leve, só, bors, 1 csomó metélőhagyma, 1 kávéskanál paradicsompürékonzerv, zöldsaláta levelek béleléshez, 2 db főtt tojás.
|
Sült paprika ecet-olajban |
|
2008.09.08. 07:25 |
Hozzávalók: 12 db húsos zöldpaprika, 2 evőkanál finom étolaj, 2 evőkanál ecet, só, bors, egy csipetnyi metélőhagyma, vagy zöldpetrezselyem szóráshoz.
|
Uborkasaláta zöldpaprikával és újhagymával |
|
2008.09.08. 07:12 |
Hozzávalók:
60 dkg uborka, 4 db zöldpaprika, 2 evőkanál étolaj, 1 evőkanál ecet, egy csipetnyi fokhagyma, só, bors, 1 cs. újhagyma, ízlés szerint 2-3 db friss paradicsom, kávéskanálnyi mustár.
|
Különleges kevert uborkasaláta |
|
2008.09.07. 18:15 |
Hozzávalók: 60 dkg uborka, 2 db főtt burgonya, 20 dkg kisebb tömött húsú paradicsom, 1 kis csomó metélőhagyma, 1 kis csomó petrezselyemzöldje, kevés fokhagyma, 1 evőkanálnyi ecet, 2 evőkanálnyi finom étoaj, 1 kávéskanálnyi mustár, só, bors, 1 db fejes saláta, 1 dl édes tejföl.
|
Uborkasaláta paradicsommal és paprikával |
|
2008.09.07. 18:08 |
Hozzávalók:
80 dkg uborka, só, 2 evőkanál víz, 2 evőkanál ecet, bors, 1 csipetnyi fokhagyma, 2 db zöldpaprika, 20 dkg kisebb, tömött húsú paradicsom.
|
Majonézes csirágsaláta - zöldborsóval |
|
2008.09.07. 18:00 |
Hozzávalók:
Ugyanaz, mint a Majonézes csirágsalátához, csak 50 dkg csirágot veszünk hozzá, 15 dkg zöldborsó, 1 db keményre főtt tojás.
|
|