Majonézes csirágsaláta |
|
2008.09.07. 17:56 |
Hozzávalók: 80 dkg csirág, 10 dkg majonéz, só, bors, 1/2 citrom leve, 1 kis csomó zöldpetrezselyem, 1 dl édes tejszín.
|
Csirágsaláta |
|
2008.09.07. 17:52 |
Hozzávalók:
80 dkg csirág, só, bors, 1/2 csomó zöldpetrezselyem, 1 evőkanál étolaj, 1/2 citrom leve, csipetnyi porcukor, zöldsaláta levelek béleléshez, 1 főtt tojás.
|
Tejfölös kelvirágsaláta |
|
2008.09.07. 17:40 |
Hozzávalók:
80 dkg kelvirág, 1 evőkanál majonéz, 1 kávéskanálnyi mustár, 2 db főtt tojás, só, bors, 1/2 citrom leve, 1 kis csomó metélőhagyma, 1 1/4 dl édes tejföl.
|
Kelvirág tartármártásban |
|
2008.09.07. 17:33 |
Hozzávalók:
80 dkg kelvirág, 10 dkg majonéz, 1 kávéskanál mustár, 1 dl tejföl, só, bors, késhegyni porcukorr, 1/2 citrom leve, 1/2 dl fehér bor, zöldsaláta levelek béleléshez.
|
Majonézes kelvirágsaláta |
|
2008.09.07. 17:28 |
Hozzávalók: 80 dkg kelvirág, 10 dkg majonéz, 1/2 dl tejszín, 1/2 citrom leve, só, bors, 1/2 csomó metélőhagyma, 1/2 csomó zöldpetrezselyem.
|
Fűszeres kelvirágsaláta főtt tojással |
|
2008.09.07. 17:24 |
Hozzávalók: Előző Fűszeres kelvirágsaláta, 2 db keményre főtt tojás.
|
Fűszeres kelvirágsaláta |
|
2008.09.07. 17:22 |
Hozzávalók:
80 dkg kelvirág, 2 evőkanál finom étolaj, 1 evőkanál ecet, 1-2 evőkanál kelvirág főzőlé, 1 kis csomó metélőhagyma, 1 kis csomó zöldpetrezselyem, 2 dkg hagyma, 5 dkg ecetes uborka, néhány szál tárkonylevél, 4-5 szem kapribogyó, só, bors.
|
Citromos kelvirágsaláta |
|
2008.09.07. 17:16 |
Hozzávalók:
Mint az előző Kelvirágsalátához valók ecet és mustár nélkül, citromlé.
|
Kelvirágsaláta |
|
2008.09.07. 12:35 |
Hozzávalók:
80 dkg szép, fehér tömött fejű kelvirág, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál ecet (tárkonylevéllel ízesített a legjobb hozzá), 1 kávéskanál mustár, 2 evőkanál hideg kelvirág főzőlé, só, bors, 1-1 fél csomó vágott metélőhagyma, zöldpetrezselyem.
|
Mustáros zöldbabsaláta |
|
2008.09.07. 12:27 |
Hozzávalók:
80 dkg szép, fiatal zöldbab (a vékony haragoszöld ún. francia zöldbab jó hozzá), só, 10 dkg majonéz, 5 dkg mustár, bors, 1/2 citrom leve, 1 dkg reszelt hagyma, ízlés szerint kisebb szeletekre vágott friss paradicsom, kb. 15-20 dkg.
|
|