Gesztenyés csokoládés hideg rizs |
|
2008.05.03. 19:56 |
Hozzávalók: 4 dl tej, 10 dkg rizs, 5 dkg cukor csipenyi vanilia, 1 dl rum, 3-4 dkg mazsola, 2 dl tejszín, 5 dkg porcukor, 3 szelet csokoládé, 30 dkg gesztenyemassza, porcukor a gesztenyéhez ízlés szerint.
|
Citrancs (grapefruit) krémsajttal |
|
2008.05.03. 19:49 |
Hozzávalók: 2 db nagy citrancs, 25 dkg krémsajt, 20 dkg porcukor, 4 dl tejszínhab, fél citrom megszűrt leve, 20 dkg mirelit gyümölcs, ostya, vagy üres piskóta.
Készíthetjk citrancs helyett töltött narancsot is azonos mennyiségű anyagból.
|
Mandulakrém eperrel |
|
2008.05.03. 19:35 |
Hozzávalók: 12 dkg darált mandula, 4 db tojás, 15 dkg cukor, másfél dl badacsonyi bor, 50 dkg eper, porcukor szóráshoz, fél dl gyümölcslikör, 2 dl tejszín, 5 dkg porcukor, babapiskóta, vagy sima piskóta.
Készíthetjük friss málnával is eper helyett.
|
Hideg gyümölcsös dara |
|
2008.05.03. 19:28 |
Hozzávalók:
20 dkg meggy, 20 dkg cserensznye, 20 dkg málna, 25 dkg cukor, kevés víz, citromhéja, fahéj, szegfűszeg, fél liter tej, 6 dkg búzadara, 2 dl tejszín, 3 dkg porcukor.
|
Narancskrém |
|
2008.05.03. 19:19 |
Hozzávalók:
Fél liter tej, 10 dkg kristálycukor, 4 tojás, 6 dkg liszt, 1 narancs héja, 2 narancs, 1 citrom, 2 dl tejszín, 5 dkg porcukor, narancshéj, babapiskóta,vagy ostya, vagy sima piskóta, 1/2 dl rum.
|
Citromkrém |
|
2008.05.03. 19:02 |
Hozzávalók: 15 dkg cukor, 2 citrom héja, 5 db egész citrom, 5 db tojás, két evőkanál víz, 5 dkg porcukor, 1/2 l tejszínhab, babapiskóta, vagy ostya.
Tejszin helyett 6 db tojásfehérjét is használhatunk.
|
Banánkrém |
|
2008.05.03. 18:53 |
Hozzávalók: 1/2 l előhűtött tejszín, 15 dkg porcukor, 5 db banán, 1/2 dl rum, néhány szem piros cseresznye, piskóta.
|
Almakrém joghurtból |
|
2008.05.03. 18:48 |
Hozzávalók: 4 db szép nagy alma, 10 dkg vaniliás porcukor, reszelt citromhéj, 2 kis üveg joghurt, 8-10 dkg gorombára vágott dió, citromlé, babapiskóta, vagy ostya, vagy sima piskótaszelet, cukrozott tejszínhab, néhány szem cseresznye diszítéshez.
|
Narancsos túrókrém |
|
2008.05.03. 18:42 |
Hozzávalók:
25 dkg édes, lédús tehéntúró, narancs, citromhéj, 2 narancs, 1 citrom, 3 dl tejszín, 8 dkg porcukor, piskóta, rum ízlés szerint.
A túrókrém ananászkonzervvel is készíthető, vagy ízlés szerint vegyes gyümölcsökkel, illetve gyümölcsbefőttekkel, ízlés vagy idény szerint változtatva hozzá a gyümölcsféléket.
|
Málnás túrókrém |
|
2008.05.03. 00:21 |
Hozzávalók:
30 dkg málna, 25 dkg édes, lédús tehéntúró, 2 dl tejszínhab, 5 dkg vaniliás cukor, 5 dkg porcukor, piskótaselet.
Ez a krém málna helyett eperrel, vagy ribizlivel is készíthető azonos módon ugyanolyan mennyiségű gyümölcsből. Csinálhatjuk nyáron egés kevés cukorszirupban főtt cseresznyével, vagy meggyel is. Jól lehűtve és kimagozva és rétegesen lerakva a gyümölccsel a túrókrémet.
|
|