Gyümölcskrém - krémsajttal |
|
2008.05.03. 00:09 |
Hozzávalók:
20 dkg krémsajt, 10 dkg porcukor, 2 db tojás, fél dl gyümülcslikör, 3 dl tejszín, babapiskóta, vagy sima piskótaszelet.
Ezt a krémfélét sokféle gyümölccsel készíthetjük. Eper helyett málnával, vagy ribizlivel - úgyanúgy mint eperrel. De lehet a krémet rétegesen lerakni és diszíteni konzerv ananásszal, friss narancsszeletekkel, ehhez egy kis reszelt narancshéját és ízlés szerint egy kevés rumban áztatott mazsolát is keverhetünk, likör helyet ezt a rumot használva föl hozzá. De elkészíthető nyáron friss cseresznyéből, vagy meggyből főtt kompóttal lerakva, úgyszintén sárga- vagy őszibarackból is.
|
Málnakrém tejszínhabból |
|
2008.05.02. 23:58 |
Hozzávalók: 15 dkg málna, 1/2 l tejszín, 10 dkg porcukor.
Ez a krém ugyanígy készülhet friss eperből,vagy ribizliből. Télen mirelit gyümölcsből készíthetjük ugyanígy.
|
Eperszelet |
|
2008.05.02. 00:31 |
Hozzávalók:
10 dkg liszt, 15 dkg vaj, 2 dkg porcukor, 1 tojás, fehér bor, szódabikarbóna, sütőpor, szegfűszeg, 20 dkg kristálycukor, 1 dl tej, csipetnyi vaniliarúd,, 2 dkg liszt, 10 dkg eper, 1/2 dl gyümölcslikör, 15 dkg ribizli, csipet só, cukrozott tejszínhab.
|
Krémes tészta ananásszal és naranccsal |
|
2008.05.02. 00:00 |
Hozzávalók:
Egy tortakarika, vagy magunk által készített piskótatészta, 1 db ananászkonzerv, 0,5 l tej, 10 dkg cukor, csipetnyi vaniliarúd, 4 tojás, 6 dkg liszt. 1 db narancs héja, csipenyi rum, 2 db narancs, 3-4 szeletekre vágott mandula, 2 dl tejszín, ízlés szerinti porcukor.
Készíthető más gyümölccsel is: málnával, eperrel, ribizlivel, őszibarackkal, sárgabarackkal, ekkor a lapokat és a torta tetejét anansz és narancs helyett a kívánt gyümölccsel rakjuk ki.
|
Meleg cseresznyés sütemény |
|
2008.05.01. 23:42 |
Hozzávalók:
1/2 kg nagyszemű, kemény húsú cseresznye, 8 dkg gorombára vágott dió, 1/2 rum, 12 dkg liszt, 2 dl hideg tej, csipetnyi törött fahéj, 3 tojás, szóráshoz vaniliás porcukor, 1/2 citromlé, 12 dkg porcukor.
|
Citromos palacsinta |
|
2008.05.01. 23:34 |
8 db palacsinta, ízlés szerinti mennyiségű porcukor, 2 egész citrom, kevés vaj, vaniliás porcukor szóráshoz.
Ugyanígy készíthetünk narancsos palacsintát is, 3-4 db narancsból, csepp likörrel megcsepegtetve a tölteléket.
|
Friss epres-málnás palacsinta |
|
2008.05.01. 23:29 |
Hozzávalók:
8 db palacsinta, 20 dkg megtisztított eper, 20 dkg málna, fél dl meggylikör, kevés vaj kenéshez, porcukor ízlés szerint, vaniliás porcukor megszóráshoz. Tejszínhab is adható hozzá.
|
Palacsintába csavart banán meggyújtva |
|
2008.04.30. 10:27 |
Hozzávalók:
8 db palacsinta, 4 db banán, 5 dkg porcukor, 1 egész narancs leve, 1/2 dl rum vagy cseresznyepálinka, vaj kenéshez.
|
Szőlős palacsinta |
|
2008.04.30. 10:19 |
Hozzávalók:
8 db palacsinta, 30 dkg édes szőlő, 9 dkg porcukor, 5 dkg mandula, fél citrom leve, vaj a kenéshez, 2 db tojás, 4 dkg liszt.
|
Meggyes palacsinta |
|
2008.04.30. 10:14 |
Hozzávalók: 10 db palacsinta, 8 dkg gorombára vágott dió, 8 dkg kristálycukor, 3 dkg kakaó, 1/1 dl rum, 30 dkg meggykompót, 3 tojás, 5 dkg porcukor, vaniliás porcukor szóráshoz.
|
|