Paradicsomsaláta főtt hallal |
|
2008.09.06. 16:04 |
Hozzávalók:
20 dkg fehérhúsú hal (lehet fogas, süllő, vagy fagyasztott tengeri hal is), 1 db babérlevél, kevés citromlé, 2 db kemény, főtt tojás, 2 evőkanál étolaj, 1 evőkanál ecet, csipetnyi citromhéja, só, bors, 1 db ecetes uborka (3-4 dkg), 1 kis csomó zöldpetrezselyem, 1 kis csomó metélőhagyma, 2 dkg hagyma, 40 dkg friss paradicsom, 1 kávéskanál mustár.
Főtt hal helyett halkonzervvel - pl. olajos tonhallal - készíthetjük, de kítűnő olajos halmájkonzervvel is.
|
Paradicsomsaláta zöldbabbal |
|
2008.09.06. 14:56 |
Hozzávalók: 20 dkg gyenge zöldbab, 2 kanál étolaj, 1 evőkanál ecet, só, bors, 1 kávéskanál mustár, 1 cikk fokhagyma, 1 kis csomó metélőhagyma, 40 dkg friss paradicsom, 2 db főtt, kemény tojás.
|
Keleti saláta |
|
2008.09.06. 14:47 |
Hozzávalók: 10 dkg zöldpaprika, 1 db kis fej hagyma, 2-3 db középnagyságú burgonya, 1 dl olaj, 1 dl hideg víz, 1/2 dl ecet, só, bors, kevés zöldpetrezselyem, 30 dkg friss paradicsom, ízlés szerint kevés mustár.
|
Paradicsomsaláta kelvirággal |
|
2008.09.06. 14:39 |
Hozzávalók:
25 dkg fehér, tömött kelvirág, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál ecet, 1/2 dl hideg víz, só, bors, 1 kis csomó metélőhagyma, 40 dkg friss paradicsom.
|
Paradicsompüré zöldpaprikával |
|
2008.09.05. 11:05 |
Hozzávalók: 30 dkg szép zöldpaprika, paradicsomsaláta I. elkészítve, néhány csepp olaj.
|
Paradicsomsaláta uborkával |
|
2008.09.05. 11:02 |
Hozzávalók: 20 dkg uborkasaláta, egy csipetnyi fokhagyma, só, törött bors, egy kis csomó metélőhagyma és zöldpetrezselyem, 40 dkg friss paradicsom.
|
Paradicsomsaláta újhagymával |
|
2008.09.05. 10:58 |
Hozzávalók: ugyanazok, mint az előzőnél, de hagyma helyett egy szép nagy csomó újhagymát aprítunk bele, a zöld szár egyrészét is rajta hagyva.
|
Hagymás paradicsomsaláta |
|
2008.09.05. 10:55 |
Hozzávalók: két evőkanál olaj, 1 evőkanál ecet, 1/2 dl hideg víz, só, bors, kevés zöldpetrezselyem, 10 dkg hagyma, 50 dkg friss paradicsom.
|
Paradicsomsaláta - citromosan |
|
2008.09.05. 10:50 |
Hozzávalók: 1 evőkanál étolaj, 1/2 dl hideg víz, 1 1/2 citrom leve, só, bors, 50 dkg friss paradicsom, kevés finomra vágott metélőhagyma és zöldpetrezselyem.
|
Paradicsomsaláta II. |
|
2008.09.05. 10:45 |
Hozzávalók: 50 dkg paradicsom, 2 evőkanál étolaj, 1 evőkanál ecet, 1/2 dl víz, kevés finomra vágott zöldpetrezselyem, kis csomó metélőhagyma.
|
|