Gyors piskótalepény melegen- naranccsal lángolón |
|
2008.04.30. 10:00 |
Hozzávalók:
15 dkg narancsdzsem, 3 narancs, vaniliás porcukor szóráshoz, fél dl melegített rum, gyors piskótatészta hozzávalói.
|
Gyors piskótalepény melegen, eperrrel |
|
2008.04.30. 09:54 |
Hozzávalók: 40 dkg eper, 15 dkg kristálycukor, 8 tojás, 10 dkg porcukor, 12 dkg liszt, vaj a forma kenéséhez, vaniliás porcukor megszóráshoz.
|
Gyors piskótalepény - cseresznyével és ribizlivel |
|
2008.04.30. 09:42 |
Hozzávalók:
20 dkg ribizli, 25 dkg cseresznye, 20 dkg cukor, vaniliás porcukor szóráshoz.
Piskótához: 8 tojás, 10 dkg porcukor, 12 dkg liszt, vaj a tepsi kikenéséhez.
Ugyanígy készítjük a gyors piskótalepényt melegen málnával is. Ehhez 40 dkg friss málna és 15 dkg cukor szükséges.
|
Habos torta ananásszal és naranccsal |
|
2008.04.30. 09:20 |
Hozzávalók:
1 db félkész tortakarika, vagy friss piskótatorta, 1/2 kg-os dobozos ananászkonzerv, fél dl rum, 5 dkg porcukor, 4 dl tejszin, 2 db meghámozott narancs, 2-3 dkg vágott mandula.
Készíthetjük még a habos tortát sárgabarackkal, őszibarackkal, szőlőszemekkel, cikkekre vágott sárgadinnyével, cseresznyével, meggyel...
|
Gyümölcsös tejszínhabos piskóta |
|
2008.04.30. 02:14 |
Hozzávalók:
Személyenként 3 db babapiskótát, vagy annak megfelelő piskótaszelet, 2-3 cent cseresznyepálinka, vagy gyümölcslikör, 1 dl cukrozott tejszínhab, 10 dkg eper, vagy cseresznye, meggy, őszi-vagy sárgabarackkompót, vágott dió, vagy mandula, esetleg reszelt csokoládé a meggyes piskótára.
|
Málnatorta tejszínhabbal |
|
2008.04.30. 01:32 |
Ugyanúgy készül, mint az epertorta, az eper helyett ugyanolyan mennyiségű friss málnával. |
Epertorta tejszínhabbal |
|
2008.04.30. 01:31 |
Hozzávalók:
Félkész tortakarika, vagy 6 tojásból, 12 dkg lisztből és 12 dkg cukorból a szokásos módon piskótatortát sütünk és jól kihűtjük, 80 dkg eper, fél dl málnaszörp, fél dl gyümölcslikör, 4 dl előhűtött tejszín, 5 dkg porcukor.
|
|